Мизерија од претседател!

Говорот на Пендаровски во Собрание е невиден страм и понижување за македонскиот народ и Македонија!

ДЕМОКРАТИ го прашуваат Пендаровски дали е тој свесен дека Бугарија ни е најголем непријател?

За жал Бугарија врши злодела према македонскиот народ и Македонија со децении.

Не ја признава македонската нација, не ги признава Македонците во Бугарија, не го признава македонскиот јазик, историја, култура и со години шири лагите по светот дека Македонија била вештачка творевина на Тито, креирана во 1945 година.

Пендаровски на место да е прв во одбрана на македонскиот народ и македонската држава од нападите на Бугарија, тој бесрамно повикува на внесување на бугарското малцинство во Уставот!

Како ДЕМОКРАТИ го осудуваме ваквото мизерно однесување на ,,П’’ Пендаровски и веруваме дека не’ работи за интересите на македонскиот народ и Македонија!

ДЕМОКРАТИ го повикуваат ИТНО да си поднесе неотповиклива оставка!

ДЕМОКРАТИ повеќе пати повикуваа на ИТЕН прекин на преговорите со непријателска Бугарија и распуштање на комисијата за историски прашања.

Повикувавме повеќе пати да не’ се внесува бугарското малцинство во Уставот, се додека Бугарија не’ се извини јавно за повеќедецениските злосторства према македонскиот народ и Македонија и официјално ја признае македонската нација, ги признае Македонците во Бугарија, го признае македонскиот јазик, историја и култура!

На Македонија не и се потребни лажни македонски патриоти кои работат со години против интересите на македонскиот народ и македонската држава!

На Македонија и македонскиот народ им се потребни чесни македонски патриоти кои ќе се борат против внатрешни и надворешни непријатели и секогаш ќе работат за интересите на македонскиот народ и Македонија!

Македонија вечна!

Претходно ОСНОВНИОТ ПРОБЛЕМ НА МАКЕДОНИЈА!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ