Политичкиот криминал и корупцијата царува во Македонија!

Политичкиот криминал и корупцијата царува во Македонија, благодарение на политичките криминалци кои ги окупираа државните институции

За да го запреме неконтролираното ширење на политичкиот криминал и корупцијата во македонската држава, а кој политички криминал и корупција се поддржани, поттикнувани, ширени и практикувани од политичките злосторнички криминални банди од редовите на криминалните партии на СДС-ДПНЕ-ДУИ и нивните полтронски приврзоци-отпушоци, ДЕМОКРАТИ предлагаат ИТНА промена на криминалниот Изборен законик, а потоа да одиме на предвремени избори!

Замислете за момент почитувани граѓани – гласачи преку криминалниот Изборен законик кои го донесоа на легален начин во Собрание и го спроведуваат политичките криминални партии и нивните злосторнички криминали банди што добиваме!

Одговорот сите го знаеме. ПОЛИТИЧКИ КРИМИНАЛЦИ!

Зар треба да очекуваме дека ПОЛИТИЧКИТЕ КРИМИНАЛЦИ, поточно кажано политичките злосторнички криминални банди кога ќе дојдат на власт ќе се борат против политичкиот криминал и корупцијата, а ќе работаат за наши интереси и интересите на македонската држава!

Одговорот сите добро го знаеме. НЕ!

Затоа како ДЕМОКРАТИ предлагаме ИТНО да се промени криминалниот Изборен законик и да се донесе нов Изборен законик кој ќе содржи:

1. Една изборна единица
1. Отворени листи
3. Без праг
4. Подеднаква распределба на финансиските средства за сите учесници на изборите
5. Подеднаква медиумска застапеност за сите учесници на изборите,
6. Рамноправна распределба на рекламните локации
7. Да се спречат криминални избори преку поставување на камери на секое избирачко место и користење на други методи!

ДЕМОКРАТИ: ИТНА промена на криминалниот Изборен законик, а потоа на предвремени избори за спас на Македонија!

Македонија вечна!!!

Претходно ИМА ЛИ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОЛОГИЈА?

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ