ДЕМОКРАТИ Ви го честитаат големиот христијански празник Велики поклади – Прочка

На овој голем празник да си простиме и да шириме љубов, благодет, да се почитуваме и да живееме во слога за доброто на нашите деца, внуци, фамилии, сограѓани и Македонија!

Прочка или Велики поклади — ден во православното христијанство на меѓусебно простување помеѓу верниците пред почетокот на велигденскиот пост. Датата на Прочка се менува во зависност од датата на Велигден, и секогаш е точно на 7 недели пред Велигден. Од верски аспект, Прочка е една од манифестациите на искрената и пожртвуваната љубов кон ближните, кој треба да го следи примерот на Исус Христос за безусловно и безгранично проштевање меѓу луѓето.

За многу години да ни е празникот!

Претходно Ненародната Влада на СДС и нивните полтронски приврзоци немилосрдно ги лажат и манипулираат сиромашните граѓаните со терминот просечна плата!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ