Нема леб за сиромашните граѓани, а политичките злосторнички криминални банди се богатаат!

Према статистичките податоци во 2022 година 13.000 граѓани, од кои се 5.000 деца станаа сиромашни (читај ги има многи повеќе)!

За сиромашни граѓани се сметаат луѓето кои живеат во четиричлено семејство и имаат вкупен приход од 18.000 денари месечно, поточно кажано, по член имаат да потрошат дневно за живот 150 денари.

Почитувани граѓани, замислете како може човек да живее со 150 денари на ден?

Одговорот е, МИЗЕРНО!

Исто така властите сметаат четиричлено семејства кое има повеќе од 18.000 денари, не’ е сиромашно и покрај тоа што одвај преживуваат и живеат мизерен живот!

Додека сиромашните граѓани осиромашувааат со секој изминат ден и немаат леб да јадат, политичките злосторнички криминални банди од редовите на криминалните партии на СДС-ДПНЕ-ДУИ и нивните полтронски приврзоци повеќе се богатат и живеат раскошен расипнички живот на сметка на сиромашните граѓани!

Како ДЕМОКРАТИ сме згрозени од 32 годишното осиромашување на граѓаните од страна на политичките злосторнички криминални банди од редовите на криминалните партии на СДС-ДПНЕ-ДУИ и нивните полтронски приврзоци!

За да го запреме понатамошното осиромашување на сиромашните граѓани, нивното патење и да креираме подобар живот за сите, ДЕМОКРАТИ ги повикуваат граѓаните да ни се придружат и заеднички да се бориме против злосторничките криминални банди пред да не’ доуништат!

Претходно Од име на ДЕМОКРАТИ упатуваме сочувство до семејствата на загинатите во трагичната сообраќајна несреќа во Грција

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ