Криминалот и корупцијата се шират со светлосна брзина во судството и Јавното обвинителство!

За жал, криминалот и корупцијата повеќе децении се шират со светлосна брзина помеѓу судиите и јавните обвинители!

Наместо судиите и јавните обвинители да го штитат правниот поредок во државата и да работат во корист на граѓаните и македонската држава (чест на исклучоци), тие работат во корист на криминалните политички и стопански елити, народски кажано, се занимаваат со криминал и ги штитат криминалците!

Сите влади кои владееја во последните 32 години не презедоа ништо да го спречат ширењето на криминалот и корупцијата во судството и Јавното обвинителство, напротив, некои од нивните политички елити беа инволвирани во тежок криминал!

ДЕМОКРАТИ предлагаат:

1. ИТНО да се донесе закон за потекло на имотот, кој ќе важи ретроактивно од 1991 година, за сите граѓани и правни субјекти!

2. Секој кој не ќе може да докаже дека потеклото на имотот го стекнал на легален начин, да му се конфискува и кривично да биде прогонуван!

Претходно Јавен повик до Мицкоски!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ