Нехуманата и ненародна Влада и Министерството за здравство одлучуваат кој ќе живее!

Во Македонија од цистична фиброза страдаат околу стотина пациенти, кои повеќе од две години ја молат нехуманата и ненародна Влада и Министерството за здравство да го набават лекот трикафта!

Откога пред неколку месеци битолчанецот Благојче Илијевски ја загуби битката со цистична фиброза и за жал, почина, чекајки надлежните да го набават лекот трикафта повеќе од две години, Владата набави лек за осуммина пациенти и од народниот буџет има одвоено пари само за уште четворица пациенти!

Има пари во народниот буџет за скапи ручеци, дневници, патни трошоци, скапи службени коли, градење канцеларии замоци и други луксузни расипнички трошења од страна на функционерите манипулатори, а нема пари за сите пациенти кои боледуваат од цистична фиброза и други тешки болести во Македонија!

Како ДЕМОКРАТИ сме згрозени од нивниот нехуман, нечовечки однос и начинот на кој си поигруваат со животите на пациентите кои се заболени од цистична фиброза и други ретки болести!

Згрозени сме од нехуманата и ненародна Влада и нејзината неспособност да набави лекови за сите пациенти!

За жал, ова е трагедија која ни се случува повеќе децении од страна на владејачките криминални партии и нивните злосторнички криминални банди кои одлучуваат кој ќе живее, а кој ќе страда и умира!

ДЕМОКРАТИ бараат ИТНО да се набави лекот трикафта за сите заболени од цистична фиброза во Македонија и да се набават лекови за сите други, и особено за ретките болести за кои има лекови во светот!

Претходно Никогаш да не се заборави погромот и прогонот на битолските Евреи од страна на бугарските фашисти!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ