Го повикуваме Уставниот суд ИТНО да ја повлече срамната одлука!

Уставниот суд ИТНО да ја повлече срамната одлука, платите на функционерите да се зголемат во просек за неверојатни – астрономски 78 %

Уставниот суд експресно донесе одлука да се зголемат платите на сите функционери (Претседателот, Премиерот, министрите, замениците министри, пратениците, градоначалниците, директори во државни фирми и агенции, судиите, вклучувајќи ги и уставните судии кои го донесоа Законот) од следниот месец во просек за неверојатни – астрономски 78 %!

За жал, ова е срамна, експресно донесена одлика на Уставниот суд, да се зголемат платите на сите функционери во просек за неверојатни – астрономски 78 %, вклучувајќи се и самите себе!

Да се покачат платите на функционерите за неверојатни – астрономски 78 % во време на катастрофална економска криза, во време во кое граѓаните стануваат сѐ посиромашни, живеат помизерен живот и страдаат за парче леб, со секој изминат ден, е невидена пљачка на народниот буџет!

ДЕМОКРАТИ сметаат дека оваа срамна одлука на Уставниот суд е погрешна и бараме ИТНО да ја повлече!

Претходно Правда за Јана!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ