ДЕМОКРАТИ ви го честитаат 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот и ви посакуваат многу здравје, среќа, љубов, бериќет и успех во животот!

Како ДЕМОКРАТИ ќе се бориме за зачувување и унапредување на правата на работниците и да имаат повисок животен стандард во иднина!

Овој празник се одбележува на 1 мај во знак на почит кон жртвите на штрајкот што се одржал од 1 до 4 мај 1886 г. во Чикаго. На овој штрајк, организиран со цел воведување осумчасовен работен ден, била употребена сила од страна на полицијата, при што имало и жртви. Подоцна, организаторите на штрајкот биле изведени на суд, при што четворица од нив биле погубени.

Претходно Синдикатите ги подготвуваат паролите за протест – во понеделник излегуваат на улица!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ