Продолжува масовното иселување на учениците од основните и средни училишта!

Према Државниот завод за статистика се намалил бројот на ученици во основните и средните училишта за учебната 2021-2022 година од предходната учебна година.

Во учебната 2021-2022 година, имало запишани 184 910 илјади ученици во основни училишта, или 0.6 % помалце од претходната учебна година!

За разлика од предходната учебната година, бројот на учениците во средните училишта во 2021-2022 драстично се намалил и изнесувал 69 378, или помалце за 2.5%.

ДЕМОКРАТИ веруваат ако продолжи овај тренд на масовното иселување на народот, благодарение на владеење на политичките злосторнички криминални банди од редовите на криминалните партии на СДС-ДПНЕ-ДУИ и нивните полтронски приврзоци, Македонија ќе остане без млади и ќе се доведе во прашање опстанокот на македонската држава!

Ова масовно иселување на младите и уништување на македонската држава можеме да го спречиме единствено со туркање од власт на политичките злосторнички криминални банди!

НЕ’ СМЕЕМЕ, НИКОГАШ ПОВЕЌЕ да им дозволиме да дојдат на власт, за доброто на Македонија, нашите деца, внуци и сограѓани, а тоа можеме да го направиме на следните парламентарни избори!

Претходно ПРЕДИЗБОРНИ ЛАГИ!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ