Советот на јавни обвинители дали ги штити интересите на македонската држава и граѓаните или работи за интересите на функционерите?

Советот на јавни обвинители денеска едногласно ги избра за јавни обвинители синот на претседателот на Собранието Џафери, Барлет Џафери и синот на апелациониот судија Енвер Беџети, Јетмир Беџети за јавни обвинители на Македонија!

ДЕМОКРАТИ ја осудуваат срамната одлуката на Советот на јавни обвинители да го избери за јавен обвинител Барлет Џафери за кој антикорупциска го обелодени скандалот дека тој полагал правосуден без завршен факултет, а за кој претседателот на Советот на јавни обвинители Антонио Јолевски вели дека советот немал надлежност да истражува дали тој полагал правосуден без завршен факултет (замислете почитувани граѓани Советот на јавни обвинители немал надлежност да истражува дали тој полагал правосуден без завршен факултет)!

Исто така, ДЕМОКРАТИ ја осудуваат срамната одлуката на Советот на јавни обвинители да го избери за јавен обвинител синот на апелациониот судија Енвер Беџети, Јетмир Беџети, кој намерно го застарел предметот за масовното прислушување!

На место Јавното обвинителство и МВР да врши истрага и кривично да ги прогонува Барлет Џафери и Јетмир Беџети, Советот за јавни обвинители ги наградува со позиција на јавни обвинители.

Исто така Советот на јавни обвинители го избра со едногласна поддршка зетот на членот на Советот на јавни обвинители Иџет Мемети и Албулена Абази, сопругата на претседателот за гонење на организиран криминал и корупција, Ислам Абази.

Не е ни чудо што во Македонија царува политичкиот и стопанскиот криминал и на најголемите политички и стопански криминалци судските дела им застаруваат почитувани граѓани.

ДЕМОКРАТИ го прашуваат Советот на јавни обвинители дали ги штити интересите на македонската држава и граѓаните или работи за интересите на функционерите?

Претходно Без млади Македонија нема иднина!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ