До кога жителите и корисниците на овие две раскрсници ќе патуваат до дома со часови?

Со години ова е секојдневие на корисниците на патиштата што гравитираат кон раскрсницата кај Момин Поток и раскрсницата кај Хубо-маркет. Патиштата се руина, на секој метар пат има само дупки и длапки. Секојдневно овде наместо во возење, се губат часови и часови во стоење во прашината во редовите. Овој дел од Скопје сериозно укажува на неспособноста на надлежните за изградба на овој потег да организираат нормален проток на автомобили. Интересно е што властите, кои се фалат со еколошки стандарди, не виделе колку се загадува од стоењето во место на автомобилите.

Претходно ПРОТЕСТ ПРОТИВ АСТРОНОМСКОТО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ ВО ГЕВГЕЛИЈА

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ