Прочитајте каква ДЕБИЛНА изјава дава лидерот на ДПНЕ Мицкоски!

Прочитајте каква ДЕБИЛНА изјава дава лидерот на ДПНЕ Мицкоски, и како не знае да си го скрие срамот. Вели: „За да решат нешто лидерите треба да разговараат во 4 очи, тимските партиски средби се само ПР егзибиција на која не се носат одлуки.“

Што уште треба да ни кажат овие аздисани лидери за да ни докажат дека нашата држава е заробена од нив со помош на затворените изборни листи, и дека за нешто крупно и сериозно да се одлучи во државата – мора тие лично да се договорат за тоа.

Нема тие што да се консултираат со партиските раководства, со правните и други експерти, со пратеници, најважно е тие да ги договорат главните насоки и личните интереси – а спроведувањето понатаму е работа на експертите.

Нивната главна работа, всушност, е да најдат начин и да кажат што и како да се направи – за да се исполнат нивните барања и желби!

Што има врска што оваа држава се нарекува демократска, што има влада и институции кои треба да ја водат државата, и што има парламент кој се грижи за донесувањето на законите, за нивното спроведување и за законското работење на владата.

Ако Мицко и Таче се договорат да биде изгласана промената на уставот, да се внесат бугарите, да се прекинат некои истраги и да се донесат некои поволни судски пресуди за луѓе од ДПНЕ и СДСМ – тука веќе никој не смее да поставува прашања или да бара процедури и законитост, наредбата на лидерите сите мора да ја спроведуваат беспоговорно!

Средството за отрезнување и спуштање на земја на овие занесени и аздисани уценети луѓе се вика – Отворени изборни листи!

Со Отворените листи, за најголемите и најважните прашања решенија предлагаат партиските експертски тимови, а одлучуваат нашите граѓански пратеници во Собранието, каде што е и местото за донесување на одлуки во вистинските демократии!

Затоа, ако сакаме ослободување и нормализирање на нашата заробена држава, треба сите масовно да ја поддржиме иницијативата на Демократи и претседателот Јорго Огненовски за ИТНА измена на криминалниот Изборен законик и воведување на Отворените листи!

Само со Отворените листи лидерите на партиите ќе бидат обични партиски администратори, а најважните одлуки за државата ќе ги донесуваме ние граѓаните, преку нашите граѓански пратеници!

Претходно Проследете Го Говорот На Господинот Ѓорѓи Вељановски против срамната одлуката на Уставниот суд за астрономското покачување на платите – Гевгелија

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ