Целосна поддршка за лицата со попреченост!

ДЕМОКРАТИ ги поддржуваат лицата со попреченост и нивните 15-ина барања!

Ако може АСТРОНОМСКИ 78% да се покачуват платите на неспособните функционерите, може и за нив да се зголеми додатокот за попреченост 100% и повеќе, личната асистенција да порасне од 80 на 160 часа, но и да имаат посебен народен правобранител.

Да им се обезбеди ИТНО пристапен јавен превоз, пешачки патеки, паркинг и говорни семафори!

Се има ли ненародната Влада прашано како можат лицата со попреченост да живеат со 8.000 денари месечно?


Претходно БАШИБОЗУК!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ