Дали неспособниот министерот за здравство Фатмир Меџити тотално забегал?

Министерот по здравство Фатмир Меџети изјави: „Косовските граѓани плаќаа двојни цени и тоа само во јавното здравство, а не во приватното. Дадовме наредба од Министерството за здравство ова да се израмни и да има исти цени како за државата, бидејќи всушност не доаѓаат странци во Македонија, тие се од Косово, особено за здравствени потреби. Презедов мерки и за граѓаните од Албанија кои доаѓаат и ги посетуваат болниците во Охридскиот регион“!

Према забеганата изјава на неспособниот и забеган министер по здравство Меџети, косовските граѓани не се странци во Македонија!

ДЕМОКРАТИ сакаат да го потсетат неспособниот и забеган министер, дека косовските граѓани се странци во Македонија и не може тој на своја волја да донесува одлука на штета на македонските граѓани, кои со свои финансиски доприноси го полнат здравствениот фонд, кој здравствен фонд е празен и нема доволно пари да ги опслужува македонските граѓани – пациенти, јавни здравствени установи и мизерните плати на вработените во јавното здравство, а не да опслужува странски граѓани.

ДЕМОКРАТИ немаат против странски граѓани да доаѓаат и да се лечат во Македонија, но имаме против да се лекуваат по исти цени како македонските граѓани – пациенти во јавните здравствени установи и да се прикажуваат странските државјани како македонски граѓани од страна на неспособниот и забеган министер по здравство,!

ДЕМОКРАТИ бараат ИТНА и НЕОТПОВИКЛИВА оставка од неспособниот и забеган министер по здравство, пред да го доуништи и така уништеното македонско здравство!

Претходно Демократи го поздравуваат почетокот на собраниската расправа за измени на Изборниот законик!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ