Внукот на Али Ахмети го купи трговскиот центар Соравиа во Скопје!

Додека народот осиромашува и се повеќе страда за парче леб, внуците на функционерите се повеќе се богатат

Внукот на Али Ахмети го купи трговскиот центар Соравиа во Скопје.

Комисијата за заштита на конкуренцијата на 9 јуни ја објави информацијата за добиено известување дека бизнис центарот Соравиа се продава на „Тор индустрис“ ДООЕЛ Скопје и албанската компанија „Пе-вла-ку ШПК“.

Дрин Ахмети, внук од братот на Али Ахмети, Фекри, од 2020 година е сопственик на компанијата за развој на градежни проекти „Тор индустрис“. Од известувањето на КЗК може да се види дека сите три компании, „Тор индистрис“, подружницата на „Пе-вла-ку“ во Македонија и „Соравиа инвест“, сопственикот на бизнис центарот, се регистрирани на иста адреса, на улицата „Филип Втори Македонски“ број 3., пишува „МКД.мк“.

Дрин Ахмети е косопственик и на фирмата „Еверест ЏД“ која има активна концесија за експлоатација на варовник на локалитетот „Буковиќ“ во Зајас. Оваа фирма добила пет тендери во вкупна вредност од 8 милиони денари. Негов партнер во оваа фирма бил и Бесин Ахмети, неговиот брат.

Преземено од Сител Телевизија!

ДЕМОКРАТИ бараат ИТНО од ЈО да го истражува потеклото на парите на овие млади луѓе кои се сопственици на бизниси и купуваат огромни објекти!

ДЕМОКРАТИ го повикуваат народот да ни се придружи во борбата за спас на нашите деца, внуци и фамилии!

ДОСТА Е, ВРЕМЕ Е ЗА ПОЛИТИЧКА РЕВОЛУЦИЈА ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА!

Претходно Ненародната Влада две години нема поднесено извештај за незината работата!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ