Синови и блиски роднини на функционери – лихвари, им ја цицат немилосрдно крвта на сиромашните граѓани!

Покрај Банките, граѓаните ги дерат и поранешни и актуелни функционери, преку лихварскиот бизнис за брзи пари кои доколку не се вратат во дадениот рок, повлекуваат огромни камати.

Оставени на ветрометина кога еднаш ќе влезат во челуста на ,,гладниот” политичар не можат да излезат потонувајќи во спиралата на должничко ропство во кое нечесто го губат и сопствениот покрив над главата.

ДЕМОКРАТИ се залага за укинување на Законот со кој лихварството стана легално во државата, а армија сиромашни доосиромашија зашто на врат им се накачија и извршителите.

СРАМОТА што функционерите посегнуваат по ваква брза и без пот заработка од сиромавиот и напатен народ. БРУКА СТЕ СИТЕ ЗАЕДНО А, ЧЕМЕР И ЈАД СТЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ..

ДЕМОКРАТИ, ЗАТОА ВЕ ПОВИКУВААТ НАРОДЕ, ОСВЕСТЕТЕ СЕ НА КОГО ЌЕ ГО ДАДЕТЕ ВАШИОТ ГЛАС КОЈ И ТОА КАКО Е МОЌЕН И СИЛЕН ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ ДА ГИ ОДДУВА ОД ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА ОВИЕ ГЛОДАРИ НА НАРОДОТ.

Претходно ПРОТЕСТ ПРОТИВ АСТРОНОМСКОТО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ ВО ШТИП!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ