Комунална не работи, Скопје се гуши во отпад!

Скопје за жал, прерасна во огромна депонија за ѓубре, која депонија шири зарази и ги изложува граѓаните на животна опасност

Како последица на повеќедецениското катастрофално менаџирање на ЈП Коминална хигиена во Скопје од страна на партиски директори, неспособни градоначалници и советници, Скопје прерасна во огромна депонија за ѓубре, која депонија шири зарази и ги изложува граѓаните на животна опасност.

ДЕМОКРАТИ бараат од надлежните ИТНО да се собере ѓубрето и да се решат проблемите во ЈП Кумунална хигиена кои постојат со децении!

ДЕМОКРАТИ предлагаат:

1. Да им се зголемат платите на вработените минимум 78%!

2. Да им се исплаќа редовно и навремено К-15!

3. Да се обезбеди топол оброк за сите вработени!

4. Да се испуштат сите од работа кои се вработени, земаат плата, а не доаѓаат на работа!


Претходно ДЕМОКРАТИ ги повикуваат граѓаните на ОПШТОНАРОДЕН ПРОТЕСТ против криминалот и корупцијата!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ