Нема пари за лицата со дијабет (шеќерна болест), а има пари за 78% покачување на платите на финкционерите!

Нема пари за лицата со дијабет (шеќерна болест), а има пари за АСТРОНОМСКОТО 78% покачување на платите на финкционерите – манипуланти, преваранти, криминалци и психопати (чест на исклучоци)!

ДЕМОКРАТИ бараат од властите ИТНО да набават лекови, игли, ленти, пенкала, инсулински пумпи за децата и возрасните, апарати за мерење шеќер во крвта за сите лица со дијабет (шеќерна болест) на кои им се неопходни да ја контролираат болеста, која е една од најопасните болести во светот!

ДЕМОКРАТИ ги прашуваат властите: Што душа имате што ги оставате болните со дијабет (шеќерна болест) без лекови, игли, ленти, пенкала, инсулински пумпи за децата и апарати за мерење шеќер во крвта, за сите лица со шеќерна болест, на кои им се неопходни да ја контролираат болеста, која е една од најопасните болести во светот и од која болест болните добиваат многу други опасни болести или умираат ако не се контролира секојдневно шеќерот во крвта!

ДЕМОКРАТИ го осудуваат ова нехумано, неодговорно, шарлатанско и идиотско однесување на Владата и Министерот за здравство и ги повикуваат ИТНО да го решат проблемот, затоа што се одговорни за здравјето на пациентите и ако не го решат ИТНО проблемот, кривично ќе бидат прогонувани во иднина за страдањата на пациентите и изгубените човечки животи!


Претходно Проследете го говорот на господинот Ѓорѓи Велјанов на протестот против организираниот криминал и корупција!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ