Николовски: Платежните картички ги изгубив во Брисел, не знам колку пари имам на сметка!

Нема пари за сиромашните пензионери, здравствените работници, лекови, вработените во образованието, полицијата, земјоделците, луѓето со посебни потреби, социјалните случаи, а има пари за астрономско покачување од 78% на платите на неспособните и нехумани функционери

ДЕМОКРАТИ најостро ја осудуваат срамната одлука на Уставниот суд да се зголемат платите на неспособните и нехумани функционери во просек за 78%, во време на катастрофална економска криза, кога народот нема леб да јаде.

За жал, никој од функционерите не ја осуде срамната одлука на Уставниот суд, си ги земаат платите и дури на прашање од новинарите колку плата земаат после покачувањето, не кажуваат, кријат и лажат!

ДЕМОКРАТИ најостро ја осудуваат срамната одлика на Уставниот суд и веруваат дека неспособните и нехумани финкционери, не ги заслужуваа платите дури пред астрономското покачување!

#БорбатаПродолжуваЗаСпасНаМакедонија!

Претходно ИТНО донесување на закон за потеклото на имотот и конфискација на истиот ако е стекнат на криминален начин!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ