ПОЧНЕТЕ СО АПСЕЊЕ НА НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ КРИМИНАЛЦИ!

ПОЧНЕТЕ СО АПСЕЊЕ НА НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ КРИМИНАЛЦИ ОД РЕДОВИТЕ НА СДС-ДПНЕ-ДУИ, СТОПАНСКИ КРИМИНАЛЦИ И КОНФИСКАЦИЈА НА НИВНИОТ КРИМИНАЛЕН ИМОТ

Обвинителството за организиран криминал и корупција (ОЈОГОКК) и Министерството за внатрешни работи, објави дека
политичари, бизнисмени и инспектори се меѓу приведените во акција која ја спроведе вчера, рано наутро.

Според информациите меѓу приведените се Исмет Гури, заменик-директор на Управа за приходи и член на ДУИ, кој пред неколку дена беше осуден на казна затвор од три години и шест месеци за спроведување на криминални избори во Чаир, а исто така помеѓу приведените се неговиот син и инспектори на Управата за јавни приходи. Приведувањата се поради сомнение за затајување данок и перење пари.

ДЕМОКРАТИ ја поддржуваат борбата против политичкиот и стопанскиот криминал, митото и корупцијата од страна на Обвинителството за организиран криминал и корупција (ОЈОГОКК) и Министерството за внатрешни работи, но бараат ИТНО истите институции да ПОЧНАТ СО АПСЕЊЕ НА НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ КРИМИНАЛЦИ ОД РЕДОВИТЕ НА СДС-ДПНЕ-ДУИ, СТОПАНСКИ КРИМИНАЛЦИ И КОНФИСКАЦИЈА НА НИВНИОТ КРИМИНАЛЕН ИМОТ!

Само така ќе имаме правда и правна држава!

Претходно ЈАВЕН ПОВИК!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ