ЈАВЕН ПОВИК!

Организираме ОПШТОНАРОДЕН ПРОТЕСТ поради катастрофалната ситуација во здравствениот систем на релација Министерство за здравство – Фонд за здравство, недела, 30-07-2023, во 19 часот, пред Собрание на Македонија.

Партијата ДЕМОКРАТИ поведена од актуелните состојби во јавното здравство ги повикува на протест сите граѓани и граѓански здруженија кои се засегнати со секојдневни борби и молби, лелеци за лек и спас на човечки животи. Протестот е организиран од хуманитарни побуди.

Следејќи ги состојбите во здравствениот систем и страдањата на категории на пациенти, ЦК на ДЕМОКРАТИ одлучи за јавен повик на пациентите и претставниците на Граѓански здруженија од областа на хематологија, онкологија, радиологија, реуматологија, алергологија, пулмологија, ортопедија, дигестивни болести, интерни болести, ретки болести, дијабетичари, неурологија, аутизам и хендикеп од сите категории, лица со посебни потреби, инвалидитети стекнати од неправилни третмани немање и недостиг на лекови.

Дојдете да дадете ваш личен доприност со вашето присуство и јавно и отворено да зборуваме за секојдневните проблеми што ве измачуваат и ви го прават животот ризичен и комплициран.

Доста е веќе, направете издишка, преморени од вашето секојдневие, паднати во апатија, гледајте здрак светлина и надеж бидејќи постоиме ние ДЕМОКРАТИ, мислиме на вас, сочуствуваме со вашите болки и страдања и сакаме да го дадеме нашиот допринос во вашата борба со дијагнозата со која секојдневно живеете.

ДЕМОКРАТИ се со вас и постојат точно поради вас. Се залагаме за еднаков третман за сите категории на болни да добијат од својата матична држава, бидејќи тоа е право загарантирано со устав и закон.

Исто така се залагаме доколку нашата држава нема соодветни третмани и дијагностики, пациентите да се испраќаат на лекување во странство со цел да не се губат човечки животи.

Нема ништо повредно на овој свет од вашите човечки животи!!!

Подеднаков третмант за сите!!!

Претходно ДОВЕРБА!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ