60 Години од земјотресот во Скопје, било да не се повтори

Сочувство до фамилиите кои изгубија свои блиски чии животи згаснаа засекогаш под урнатините предизвикани од природната катастрофа.

За жал не учиме од катастрофите, па така Скопје последниве децении не само што не се развиваше согласно меѓународните стандарди за урбани средини, туку буквално е силувано од врхушките на власт СДС, ДПНЕ, ДУИ, кои рака под рака со урбаната мафија, од Скопје освен што не направија град за хумано живеење туку и го претворија во руина која како да е постојано погодувана од ,,земјотреси”.

Актуелната градоначалничка покажа колку не може да ги менаџира процесите, а половина мандат и помина во ,,војување” те со ДПНЕ со чија помош дојде на власт, те со СДС.

Каде фаќате, сушите се, уништувате се, сите кои досега владеевте на централно и на локално ниво, на политички, на економски, на социјален, на егзистенцијален и на секаков друг план.

Како во ситуација на земјотрес и афтершоковни удари го држите сиот народ овие 32 години. Исплашен, осиромашен и со заматена перспектива за иднината..

ДЕМОКРАТИ ЌЕ ЈА ПРОМЕНАТ ОВАА СЛИКА!

Претходно На следните парламентарни избори народот ќе ги испрати СДС-ДПНЕ-ДУИ каде што им е местото!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ