СЕ СЛУЧИ И ТОА, ДОЖИВЕАВМЕ ЗА ЖАЛ И ПЕНЗИОНЕРИТЕ ДА ПРОТЕСТИРААТ СО ОВАА НЕНАРОДНА ВЛАСТ!

Околу 200 ИЛЈАДИ ПЕНЗИОНЕРИ кои земаат во првата и во втората група пензии или со најниските пензии, излегоа на протести поради септемвриското покачување од само 6,8 % .

Тие бараат покачувањето да е линеарно во апсолутен износ од 3.500 денари за сите, зашто со процентуално покачување од 6,8% за сите, примателите на најниските пензии би добиле 700 денари покачување, а највисоките над 6.000 денари.

ДЕМОКРАТИ СЕ СПРОТИВСТАВУВААТ на оваа ДИСКРИМИНАЦИЈА КРЕИРАНА ОД ДРЖАВАТА И БАРААТ ДА СЕ ПРОМЕНИ МЕТОДОЛОГИЈАТА НА ПРЕСМЕТКА НА ПОКАЧУВАЊАТА НА ПЕНЗИИТЕ.

ПРИ ДВОЦИФРЕНА ИНФЛАЦИЈА ИЗМИНАТИОТ ПЕРИОД, И ПРИ ПОКАЧУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНЕРСКИТЕ ПЛАТИ ЗА 78%, НЕДОЗВОЛИВО И ГЕНОЦИДНО РЕШЕНИЕ И НАДВОР ОД ЗДРАВ ПАМЕТ Е НА 2/3 ОД ПЕНЗИОНЕРИТЕ ДА ИМ СЕ ПОКАЧАТ ПЕНЗИИТЕ ОД 700 ДО 1.200 ДЕНАРИ, А 1/3 ДА ЗЕМААТ НАД 6.000 ДЕНАРИ.

ДЕМОКРАТИ СЕ ЗАЛАГААТ ПОД ИТНО ДА ПРЕСТАНЕ ОВАА ДИСКРИМИНАЦИЈА ВРЗ И ОНАКА ОСИРОМАШЕНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПЕНЗИОНЕРИ.

ДЕМОКРАТИ ВЕ ПОВИКУВААТ ВАС ОСИРОМАШЕНИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ, ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО БОРБАТА ЗА УРИВАЊЕ НА ЗЛОТО КОЕ ТРАЕ ВО МАКЕДОНИЈА 32 години, А ИМЕТО НА ТОА ЗЛО Е СДС, ДПНЕ и ДУИ.

Претходно ДЕМОКРАТИ им ја даваат максимална поддршка за протестите на пензионерите!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ