МОРА ДА ИМ СЕ СТАВИ КРАЈ, БИДЕЈЌИ САМО НИВНИОТ КРАЈ Е ИЗЛЕЗ ОД ОВИЕ СОСТОЈБИ КОИ НЕ ВЛЕЧАТ И НЕ ДРЖАТ НА ДНОТО!

ДЕМОКРАТИ ГИ ПОДДРЖУВААТ СИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ И СЕ ЗАЛАГААТ ЗА НИВНИТЕ ЕКОНОМСКИ И СОЦИЈАЛНИ ПРАВА ЗА ШТО ГОВОРАТ НЕКОЛКУТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ОДРЖАНИ ПРОТЕСТИ ВО СКОПЈЕ И НИЗ МАКЕДОНИЈА ПРОТИВ 78% ПОКАЧУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНЕРСКИТЕ ПЛАТИ, НИСКИТЕ ПЕНЗИИ, НИСКИТЕ ПЛАТИ ВО ЗДРАВСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО, НИСКИТЕ СОЦИЈАЛНИ ТРАНСФЕРИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ.

ДЕМОКРАТИ ОРГАНИЗИРААТ НОВ ПРОТЕСТ ВО НЕДЕЛА (13.08) ПРЕД РЕПУБЛИЧКОТО СОБРАНИЕ ВО СКОПЈЕ ВО 19 ЧАСОТ, ВЕ ПОКАНУВАМЕ ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ, НА КОЈ УШТЕ ЕДНАШ ЌЕ СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ НА ОВОЈ БУГАРСКИ ПОЛИТИЧКИ ГЕНОЦИД ВРЗ МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, НО И НА НАМЕРИТЕ НА ОДРОДЕНИТЕ СДС, ДПНЕ И ДУИ ДА ГИ ВМЕТНАТ БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ УСТАВ.

НА ПРОТЕСТОТ ПОКРАЈ ЗА УСТАВНИТЕ ПРОМЕНИ, ГЛАСНО И ЈАСНО ЌЕ СЕ ИЗЈАСНИМЕ ДА ПРЕКИНЕ ОВАА КРАЖБА И ВО ПОЛИТИЧКА И ВО ЕКОНОМСКА СМИСЛА НА СИТЕ ДОСЕГАШНИ ВЛАСТИ ПРЕДВОДЕНИ И ВО СОСТАВ НА СДС, ДПНЕ И ДУИ.

ГРАЃАНИ ПРИДРУЖЕТЕНИ СЕ ДА ИМ СТАВИМЕ КРАЈ НА ОВИЕ НЕНАРОДНИЦИ, ОДРОДЕНИЦИ, ТИРАНИ, КОЖОДЕРАЧИ, ПОГРЕБНИЦИ НА ЧЕСНИОТ И НАПАТЕН МАКЕДОНСКИ НАРОД И НА СИТЕ ГРАЃАНИ НЕЗАВИСНО ОД ВЕРСКАТА, ЕТНИЧКАТА И ПОЛИТИЧКАТА ОПРЕДЕЛБА.

МОРА ДА ИМ СЕ СТАВИ КРАЈ, БИДЕЈЌИ САМО НИВНИОТ КРАЈ Е ИЗЛЕЗ ОД ОВИЕ СОСТОЈБИ КОИ НЕ ВЛЕЧАТ И НЕ ДРЖАТ НА ДНОТО!

СЕ ГЛЕДАМЕ ВО НЕДЕЛА (13.08.2023) ПРЕД СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СКОПЈЕ ВО 19 ЧАСОТ.

ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ.

ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!!!

Претходно Проследете го интервјуто на претседателот на ДЕМОКРАТИ господинот Јорго Огненовски на Телевизија 24!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ