ДЕМОКРАТИ ВЕ ПОКАНУВААТ НА ПРОТЕСТ ВО НЕДЕЛА (20.08) ВО 19 ЧАСОТ ПРЕД РЕПУБЛИЧКОТО СОБРАНИЕ – СКОПЈЕ!

Почитувани сограѓани од третото доба, драги ПЕНЗИОНЕРИ

ДЕМОКРАТИ ВЕ ПОКАНУВААТ НА ПРОТЕСТ ВО НЕДЕЛА (20.08) ВО 19 ЧАСОТ ПРЕД РЕПУБЛИЧКОТО СОБРАНИЕ – СКОПЈЕ, на кој уште еднаш ќе го кренеме гласот против нечовечкиот однос на власта предводена од СДС и ДУИ кон ВАС, со што ви го нарушуваат УГЛЕДОТ И ДОСТОИНСТВОТО НА ЧОВЕЧКИ СУШТЕСТВА.

НЕНАРОДНАТА ВЛАДА ТРЕБА ЛИНЕАРНО ДА ГИ ПОКАЧИ ПЕНЗИИТЕ, А НЕ САМО СО ПРОЦЕНТ ОД 6,8 % СО ШТО ВИСОКИТЕ ПЕНЗИИ ЌЕ ПОРАСНАТ ЗА ОКОЛУ 6 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ, А МАЛИТЕ ЗА НЕПОЛНИ 700 ДЕНАРИ.

СО ВАКВИОТ ОДНОС ПОЛИТИЧКИТЕ ХИЕНИ ОД ДЕЛ ОД ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПРАВАТ ЗАКРЕПОСТЕНА КАСТА ЗА ДА ГИ ГЛАСААТ НА ИЗБОРИ, А СИРОМАШНИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ГИ ТРЕТИРА КАКО ГРАЃАНИ ОД ТРЕТ РЕД КОИ НЕ МОЖАТ НИТУ ДА СЕ ПРЕХРАНАТ, А КАМОЛИ ДА СЕ ЛЕЧАТ ИЛИ КУЛТУРНО ДА СЕ ВОЗДИГНАТ.

ЧЕМЕР, БЕДА И ЈАД.

ТРЕБА ДА ГИ НАУЧИМЕ ДА ГО СЛУШААТ ГЛАСОТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ, ТОА СЕ НАШИ РОДИТЕЛИ, ПРИЈАТЕЛИ, РОДНИНИ, КОМШИИ, ЖИВИ ДУШИ КОИ СО НИШТО НЕ ЗАСЛУЖИЛЕ ДА ВЕ МОЛАТ ВАС КРИМИНАЛНИ БАНДИ НА ВЛАСТ И ВО ОПОЗИЦИЈА, ДА ИМ ГО ДАДЕТЕ ОНА ШТО ИМ СЛЕДУВА И ПОВЕЌЕ ОД ТОА СО ШТО ЌЕ ПОКАЖЕТЕ РЕСПЕКТ И ДОЛЖНА ПОЧИТ ШТО ЈА ЗАСЛУЖУВААТ.

ДЕМОКРАТИ КАКО ПАРТИЈА КОЈА ПРВА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ ПРОТИВ СРАМНОТО ПОКАЧУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНЕРСКИТЕ ПЛАТИ ОД 78% , ВЕ ПОКАНУВА НА 20.08 ВО НЕДЕЛА ВО 19 ЧАСОТ ПРЕД НАРОДНОТО СОБРАНИЕ – СКОПЈЕ, ЗАЕДНО ДА ГО ДИГНЕМЕ ГЛАСОТ И ДА СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ НА ОНИЕ КОИ ОД НАС САКААТ ДА НАПРАВАТ АМОРФНА МАСА, ДА НЕ ЧУВСТВУВАМЕ, ДА НЕ ЖИВЕЕМЕ, ДА НЕ СИ ГИ САКАМЕ ВНУЦИТЕ И ДЕЦАТА, НЕМОЖЕЈЌИ ДА СИ ПРИУШТИМЕ ДА ИМ КУПИМЕ НЕШТО ОД ТРОШКИТЕ ШТО НИ ГИ ДАВААТ ..ТОА НЕМА ДА МОЖЕ ПОВЕЌЕ ДА СЕ СЛУЧУВА.

ДЕМОКРАТИ ЌЕ СЕ ИЗБОРАТ СО ОВА ЗЛО..

ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ!!!

Претходно Касами за жал изигрува лажен албански патриот!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ