СМРТ НА НАЦИОНАЛИЗМОТ, СЕПАРАТИЗМОТ, ШОВИНИЗМОТ, ЕТНИЧКИОТ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ И ИРЕДЕНТИЗМОТ ВО МАКЕДОНИЈА!

ДА НЕ Е СМЕШНО БИ БИЛО ТРАГИЧНО..

ИЗРЕЧЕНИТЕ ИЗЈАВИ ОД СТРАНА НА ПОЕДИНИ ПРАТЕНИЦИ/АЛБАНЦИ ДЕКА НИВНИТЕ ОПШТИНИ САМИ ЌЕ СИ ГО БАРААТ ПАТОТ КОН ЕУ, ОТКАКО НЕ УСПЕАА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, ПОКРАЈ ШТО ДЕЛУВААТ НЕЗРЕЛО И НЕДОКВАКАНО, ТУКУ СО НИВ СЕ ПОТСЕТУВА НА НАРАТИВОТ ОД НЕКОИ МИНАТИ ВРЕМИЊА КОИ НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НЕМА ДА СЕ ВРАТАТ.

СЕ ПОТСЕТУВА НА НАЦИОНАЛИЗАМ, СЕПАРАТИЗАМ, ШОВИНИЗАМ, ЕТНИЧКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ И ИРЕДЕНТИЗАМ КОЈ ИМА ЗА ЦЕЛ САМО ЕДНО, А ТОА Е ДА ГО ДРЖИ ВО СТРАВ НАСЕЛЕНИЕТО..

ЗА ВАКВИОТ ГОВОР, НАЈМАЛКУ ШТО ТРЕБА ДА ИМА Е ОДГОВОРНОСТ.

ТИЕ ИЗГЛЕДА ЗАБОРАВААТ ДЕКА СЕ ШТО ДОБИЈА ЗАВРШИ СО ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР И ДЕКА ОВА НЕ Е МАКЕДОНИЈА ОД ПРЕД 2001 ГОДИНА.

ДЕЛУВАТЕ МНОГУ СМЕШНО ПРЕД ТАА ИСТА ЕВРОПА НА КОЈА НЕ И ТРЕБААТ ЛУЃЕ КАКО ВАС КОИ ПОВИКУВААТ НА ПОДЕЛБИ, А НЕ НА ИНТЕГРАЦИИ..

ОТПАДНИЦИ НИЗАЕДНИ И ЛАЖНИ ПОЛИТИЧКИ ПАТРИОТИ ОД СИТЕ ПАРТИИ: СДС, ДПНЕ, ДУИ, АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ, АЛТЕРНАТИВА, БЕСА…

НЕ ЕУ ОТАДЕ ЕУ ДА ФАТИТЕ НИКОЈ НЕ ВИ СЕ ПЛАШИ НИТУ ВЕ СФАЌА СЕРИОЗНО, КАКО КРЛЕЖИ СТЕ СЕ ЗАКАЧИЛЕ НА ОВАА НАША ДРЖАВА И МУ ЈА ЦИЦАТЕ КРВТА НА НАРОДОТ, НО НЕ’ УШТЕ ЗА ДОЛГО.

ДЕМОКРАТИ ЗАЕДНО СО ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ЈА ПРОМЕНАТ ОВАА СЛИКА.

ФЕЈК ПОЛИТИЧКИ ПАТРИОТИ И ПОЛИТИЧКИ ПИРОМАНИ, ЗБОРУВАТЕ ГЛУПОСТИ ЗАШТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПОКАЧИТЕ СТАНДАРДОТ И ДА ГИ СУЗБИЕТЕ КРИМИНАЛОТ И КОРУПЦИЈАТА ОТИ ВИЕ СИТЕ ЗАЕДНО СТЕ ТОА.

ДЕМОКРАТИ: СМРТ НА НАЦИОНАЛИЗМОТ, СЕПАРАТИЗМОТ, ШОВИНИЗМОТ, ЕТНИЧКИОТ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ И ИРЕДЕНТИЗМОТ ВО МАКЕДОНИЈА!

Претходно ПРОТЕСТ пред Собрание на Македонија против нечовечкиот однос на владеачките криминални партии на СДС-ДПНЕ-ДУИ!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ