,,УБИСТВО ВО ТЕТОВО’’

ДЕМОКРАТИ СЕ ЗГРОЗЕНИ ОД НАЈНОВИТЕ ИНФОРМАЦИИ ШТО ГИ ПЛАСИРА МЕДИУМОТ ИРЛ ВО СТОРИЈАТА ,,УБИСТВО ВО ТЕТОВО”, А СЕ ОДНЕСУВААТ НА ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА МОДУЛАРНА БОЛНИЦА ТРОГАТЕЛЕН И ГРОЗОМОРЕН НАСТАН КОЈ СЕ СЛУЧИ НА 08.09.2021 ГОДИНА ВО КОЈ ЖИВИ ИЗГОРЕА 14 ПАЦИЕНТИ БОЛНИ ОД КОВИД ВО ОГНЕНАТА СТИХИЈА КОЈА ЗА 4 МИНУТИ ПЕПЛОСА СЕ.

ИНФОРМАЦИИТЕ НА ИРЛ УПАТУВААТ НА ОДГОВОРНОСТ КАЈ ВЛАДАТА, ПОРАНЕШНИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО ФИЛИПЧЕ И НА КОМПАНИЈАТА БРАКО НА АНЃУШЕВ, КОЈА СО НЕСООДВЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ И ЕЛЕКТРИЧНА ИНСТАЛАЦИЈА ЈА КОНСТРУИРАЛА МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА.

ИАКО ЗНАЕЛО ЗА ОВА, ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ПРЕДВОДЕНО ОД ПУЛЕНОТ НА ВЛАСТА, ЈОВЕСКИ, МОЛЧЕЛО!!!

ДЕМОКРАТИ ЖАЛААТ ЗА ЖРТВИТЕ ВО БОЛНИЦАТА – КРЕМАТОРИУМ И ИЗРАЗУВААТ СОЧУВСТВО СО СЕМЕЈСТВАТА И БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА ГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ ИТНО И БЕЗ ОДЛАГАЊЕ ЗАТОА ШТО ГО КРИЕЛЕ ИЗВЕШТАЈОТ НА ГЕРМАНСКАТА РЕВИЗИЈА НА НАСТАНОТ ВО КОЈ ЈАСНО СЕ УТВРДУВА ПРИЧИНСКО/ПОСЛЕДИЧНАТА ВРСКА ЗА ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЖАРОТ И ЕПИЛОГОТ СО 14 ИЗГОРЕНИ ЖИВИ ЛУЃЕ.

СРАМ И АРАМ ДА ВИ Е БЕЗДУШНИЦИ И ЏЕЛАТИ НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ, НАМЕСТО ДА НЕ’ ЗАШТИТИТЕ И ЛЕКУВАТЕ, ВИЕ ЖИВИ НЕ’ ГОРИТЕ!

ДЕМОКРАТИ ПОВЕЌЕ ПАТИ ОРГАНИЗИРААТ ПРОТЕСТИ ЗА НЕХУМАНИТЕ УСЛОВИ ВО НАШЕТО ЗДРАВСТВО КОИ ЕДИНСТВЕНО МОЖАТ ДА СЕ СМЕНАТ СО ПРОМЕНА НА КОРУМПИРАНИТЕ ДО СРЖ ПАРТИИ СДС, ДПНЕ И ДУИ КОИ СЕ ЗАСЛУЖНИ ЗА ОВАА И ВАКВА СЛИКА ВО ОВОЈ СЕГМЕНТ ОД ОПШТЕСТВОТО КОЈ ТРЕБА ДА Е НАЈЧУВСТВИТЕЛНИОТ И НАЈСОФИСТИЦИРАНО УРЕДЕН.

ЗАТОА ВНИМАВАЈТЕ КОГО ЌЕ ГЛАСАТЕ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ.

АЈДЕ СИТЕ ЗАЕДНО ДА ГИ ИСПРАТИМЕ НА БУНИШТЕТО НА ИСТОРИЈАТА.

ДЕМОКРАТИ СЕ ВАШИОТ ГЛАС ЗА ПОДОБРО УТРЕ.ПРИДРУЖЕТЕ СЕ!

Претходно СО ДЕМОКРАТИ ДО ПОГОЛЕМИ ПЕНЗИИ!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ