НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧКИ ПОГЛАВИЦИ ПОРАДИ КРИМИНАЛОТ ШТО ГО ПРАВАТ ДОМА, НЕ ВРЕДАТ НИ ПЕТ ПАРИ НАДВОР!

ДЕМОКРАТИ МУ УПАТУВА ДОБРЕДОЈДЕ НА ЕСКОБАР, НО И ЈА ПОВИКУВА АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ДА ОБЕЗБЕДИ ГАРАНЦИИ ОД БУГАРИЈА И ОД ЕУ ДЕКА НИКОГАШ ПОВЕЌЕ ВО ИДНИНА НЕМА ДА ПРИМЕНУВААТ ПОЛИТИКА НА ВЕТО КОН НАС!

ДА НЕ БЕШЕ МАКЕДОНИЈА ДЕВАСТИРАНА ДРЖАВА ПО СИТЕ ОСНОВИ ОД СТРАНА НА ВЛАДЕАЧКИТЕ КРИМИНАЛНИ ПАРТИИ И НИВНИТЕ КРИМИНАЛНИ БАНДИ, СЕГА НЕМАШЕ ДА СМЕ ПРЕДМЕТ НА СТРАНСКИ ПРИТИСОК ДА СЕ ЗАВРШИ СО УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ И ВНЕСУВАЊЕ НА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ. ЌЕ НОСЕВМЕ САМОСТОЈНО ОДЛУКИ БЕЗ НИКАКОВ СТРАНСКИ ДИКТАТ НЕЗАВИСНО ШТО ЦЕЛТА Е БЛАГОРОДНА, ДА ПРОДОЛЖИМЕ ПО ЕВРОПСКИОТ ПАТ.

ДЕНЕСКА И УТРЕ ВО ЗЕМЈАВА Е АМЕРИКАНСКИОТ ДИПЛОМАТ ГАБРИЕЛ ЕСКОБАР КОЈ ВО ГОВОР ПРЕД КОНГРЕСОТ ЛЕТОВО РЕЧЕ ДЕКА РАЗБИРА ДЕКА Е ОВА ТЕЖОК ЧЕКОР ЗА ДРЖАВАТА И ГРАЃАНИТЕ, НО ИСТОВРЕМЕНО, НЕОПХОДЕН. ОВА Е УСЛОВ МАКЕДОНИЈА ДА ГИ ПОЧНЕ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ .

ТУКА САКАМЕ ДА ГО РЕАФИРМИРАМЕ СТАВОТ НА ДЕМОКРАТИ: НЕ СМЕ ПРОТИВ БУГАРИТЕ И УШТЕ ПЕТ ДЕЛОВИ ОД НАРОДИ КОИ ЖИВЕАТ ОВДЕ ДА ВЛЕЗАТ ВО УСТАВОТ, НО БАРАМЕ ОВА ДА СЕ СЛУЧИ ОТКАКО БУГАРИЈА ЌЕ ГО КОРЕГИРА ОДНОСОТ КОН СЕ ШТО Е МАКЕДОНСКО, ОТКАКО НЕМА ДА ГО НЕГИРА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК И КУЛТУРА , ЌЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА ЗЛОДЕЛАТА ОД ФАШИСТИЧКИОТ ПЕРИОД И ОТКАКО ЌЕ ГИ ПРИМЕНИ 14-ТЕ ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА ДОНЕСЕНИ ОД СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР.

ПОРАДИ ПОГРЕШНИ ПОЛИТИКИ КОИ 32 ГОДИНИ ГИ ВОДАТАТ КРМИНАЛНИТЕ ПАРТИИ НА СДС, ДПНЕ И ДУИ МАКЕДОНИЈА СЕГА МОРА ДА ВОДИ ВАЗАЛСКА ПОЛИТИКА И ПОД ДИКТАТ НА СТРАНСКИ ДРЖАВИ ДА МЕНУВА ДЕЛ ПО ДЕЛ ОД ОНА ШТО Е НЕЈЗИНО МАКЕДОНСКО ТКИВО.

ДЕМОКРАТИ ПОВИКУВААТ ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ОВИЕ ТЕНДЕНЦИИ, КОИ НЕ СЕ ЗНАЕ ДО КОГА ЌЕ ТРААТ, НИКОЈ НЕ ГАРАНТИРА ДЕКА ЌЕ ПРЕСТАНАТ СО УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ. НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОГЛАВИЦИ ПОРАДИ КРИМИНАЛОТ ШТО ГО ПРАВАТ ДОМА, НЕ ВРЕДАТ НИ ПЕТ ПАРИ НАДВОР, А СЕТО ТОА ВЛИЈАЕ И НА СЛИКАТА ЗА НАС ВО СВЕТОТ.

ОВА ТРЕБА ДА СЕ ПРОМЕНИ. ДЕМОКРАТИ СЕ ПРЕДВЕСНИКОТ НА ТИЕ ПРОМЕНИ. ПРИДРУЖЕТЕНИ СЕ!

Претходно ДЕМОКРАТИ ве покануваат на ПРОТЕСТИ против непрофесионалниот и игнорантски однос на националните телевизии кон партијата ДЕМОКРАТИ!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ