УЧЕНИЦИ, СРЕЌЕН ПОЧЕТОК И НА ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА БЕЗ УЧЕБНИЦИ!

УЧЕНИЦИ, СРЕЌЕН ПОЧЕТОК И НА ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА БЕЗ УЧЕБНИЦИ ШТО Е ЖАЛНО, ГЕНОЦИДНО И ПРОПУСТ БЕЗ ПРЕСЕДАН КОЈ НА ПОДОЛГ РОК ПРОДУЦИРА ЦЕЛОСНО НЕОБРАЗОВАНИ КАДРИ ЗА ШТО НАЈМАЛКУ ВИНОВНИ СЕ МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ, А НАЈВИНОВНИ ПАРТИИТЕ ШТО ВЛАДЕЕА ИЗМИНАТИТЕ 32 ГОДИНИ СДС, ДПНЕ И ДУИ!

ДЕМОКРАТИ И ДЕНЕСКА НА ПРВИОТ ДЕН ОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА 2023/2024 РЕАГИРА НА НЕДОЗВОЛИВАТА СОСТОЈБА ВО ОВРАЗОВАНИЕТО КОЈА СЕ ПРОВЛЕКУВА СО ГОДИНИ, А ТОА Е НЕМАЊЕТО УЧЕБНИЦИ ЗА ОДРЕДЕНИ ОДДЕЛЕНИЈА, ПРИ ШТО НА ДЕЦАТА ИМ СЕ НАЛОЖУВА ДА УЧАТ ОД ЗАМЕНСКИ МАТЕРИЈАЛИ КОИ СЕ ИСКЛУЧИВО ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА. ДО МОЖНОСТИТЕ НА УЧИЛИШТАТА Е АКО ИМААТ, А НЕМААТ РЕСУРСИ, ДА ГИ ПЕЧАТАТ ОВИЕ МАТЕРИЈАЛИ.

ГОДИНАВА НЕМА УЧЕБНИЦИ ЗА ШЕСТО ОДДЕЛЕНИЕ, ЗА ТРЕТО НЕМА ДОЗВОЛА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ, А ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО НЕМА ОДЛУКА ПО КОЈ КОНЦЕПТ ЌЕ СЕ УЧИ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕУШТЕ НЕ ГО ДОГОВОРИЛЕ КОНЦЕПТОТ, И ОВА МИНИСТЕРОТ ЗА (НЕ) ОБРАЗОВАНИЕ ГО КАЖУВА СО ТАКВА ЛЕСНОТИЈА, А ТРЕБА ПОД ИТНО ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА НА ФУНКЦИЈАТА, ДОКОЛКУ Е ДОСТОИНСТВЕН И Е СО ДОБЛЕСТ.

ПОЧИТУВАНИ НА ДРЖАВА И НА ВЛАДА АКО И Е ВАЖНО ЗА ИДНИНАТА НА ЗЕМЈАТА НЕМА ВАКА ДА СЕ ОДНЕСУВА СО НАЈСУПТИЛНАТА ГРАНКА КАКО ШТО Е ОБРАЗОВАНИЕТО КОЕ МУ ЈА ДАВА МОЌТА НА СЕКОЕ ОПШТЕСТВО, ЗАШТО БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ НЕМА ЗДРАВ СИСТЕМ И НЕМА ПРОГРЕС И НЕМА СИЛНИ ГРАЃАНИ.

НО ГЕНОЦИДНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ И СИТЕ ДОСЕГАШНИ ВЛАДИ ГО ПОГАЗУВААТ ОВА ВРВНО ПРАВИЛО ПРЕД КОЕ СЕ ПОКЛОНУВА ЦЕЛИОТ НАПРЕДЕН И ДЕМОКРАТСКИ СВЕТ, А НАС КАКО МУВА ДА НЕ НЕ ЛАЗИ.

ЗАТОА ДЕМОКРАТИ ВЕ ПОВИКУВААТ ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО БОРБАТА ДА ГО ОТСТРАНИМЕ ОВА ЗЛО КОЕ НЕ САМО ШТО ЈА УНИШТУВА РЕАЛНОСТА ТУКУ ЈА УНИШТУВА ИДНИНАТА ЗА СИТЕ НАС И ШТО Е НАЈВАЖНО НА МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ДОЛУ ВЛАДА И ДОЛУ ПОЛИТИЧАРИ КОИ НАМЕСТО ДА КРЕИРАТЕ НАПРЕДОК, КРЕИРАТЕ БЕЗНАДЕЖНОСТ И НЕСИГУРНОСТ!

Претходно КРИМИНАЛНИ ПАРТИИ ОД ВЛАСТА И ОПОЗИЦИЈАТА, СОБИРАЈТЕ СИ ГИ КУФЕРИТЕ И НАДВОР ОД МАКЕДОНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ