ДЕМОКРАТИ Ви го честитаат празникот 11 Октомври денот на народноослободителното востание и борба против фашизмот!

Македонија се запиша на страниците на историјата на оние кои се против злото и уништувањето а за прогресот, просперитетот и што е најважно мирот и слободата.
Величајќи ги овие датуми им оддаваме почит и вечна слава на сите паднати борци на браникот на слободата со завет дека ќе го продолжиме нивниот идеал за живот во слободна, просперитетна и демократска Република Македонија, економски напредна и просперитетна.
За жал државата, нашата МАЈКА има повторно потреба од национално, етничко, независно од религиската припадност обединување против злото кое 32 години го глода ткивото на
македонскиот народ и на останатите граѓани, а тоа е СДС, ДУИ, ДПНЕ.
ДЕМОКРАТИ и на овој ден Ве повикуваат да се обединиме и сплотиме против оние што ни ја уништуваат сегашноста а сакаат да ни ја земат и иднината нам и на нашите млади поколенија.
На овој ден Прилепскиот партизански одред „Гоце Делчев“ во Прилеп 1941 година ја нападна со 16 партизани бугарската полициска станица, затворот, телефонските врски и електричната инсталација.
Ви нападот учествувале Аспарух Јосифоски (командир), Душко Наумоски, Блаже Спиркоски, Милан Димоски, Драган Спиркоски, Никола Попоски (командир), Мице Козар, Пецо Крстески, Јонче Јанески, Благоја Корубин и Душко Ристески, Мице Димески (командир), Крсте Црвенковски, Коле Чашуле, Киро Ќососки и Киро Базеркоски.
На 12 октомври се огласиле и истрелите на кумановските партизани.
Нека им е вечна славата на македонските херои кои ги дадоа своите млади животи за слобода на Македонија!
Револуцијата продолжува со ДЕМОКРАТИ!
Да ни е вечна и долговечна Татковината ослободена од сите зла!
БОРБАТА ПРОДОЛЖУВА ЗА СЛОБОДА НА МАКЕДОНИЈА!

Претходно Проследете го говорот на претседателот на ДЕМОКРАТИ господин Јорго Огненовски за поддршка на пензионерите пред Собрание на Македонија!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ