Извршителите ги дерат сиромашните граѓани!

Од минимален долг од 60 тина денари за неплатен паркинг преку извршител сумата стигна и до двесте евра.
Извршителите не го почитуваат Законот за облигациони односи, каде каматата не смее да е повисока од долгот, но и дека долгот по 10 години ќе застари.
Извештајот покажува дека за овие 18 години преку извршителите биле наплатени близу 2 милијарди евра од должниците-сиромашните граѓани, поточно ова е пљачка на столетието!
ДЕМОКРАТИ предлагаат:
1. Долговите да застаруваат за 2 години, а не како што е до сега 10 години.
2. Да се укинат крвожедните извршители и должничко-доверителните односи да се решаваат по судовите.
Претходно Африм Гаши чија татковина е Косово е претседател на Собрание на Македонија!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ