February 12, 2019 0 Comments

Почитувањето на различноста, плуралноста на мислењата, грижата, можностите, подршка на разновидните погледи и пристапи , е уште една основа за развиена Демократија која истовремено ги отфрла конфликтните пристапи и претпочита дијалог и консензуални

February 12, 2019 0 Comments

Индивидуалниот развој е директно поврзан со почитувањето на имотот. Птиватната сопственост е центар на нашата доктрина и центар околу кој треба да се гради едно општество на слободни граѓани. Ние како ДЕМОКРАТИ ќе

February 12, 2019 0 Comments

Развиените Демократии во својот центар го имат Човекот - Поединецот. Тоа не е "себичен" пристап кој го исклучува општеството или интересот за општото добро. Напротив, во демократските општествасе верува дека секој поединец мора

February 12, 2019 0 Comments

Традиционално, демократијата се вели дека е "моќта на народот", од грчкиот јазик, демос - народот и кратос - моќта. Всушност, демократијата е многу посложена идеја, која вклучува голем број на принципи на функционирање,

October 16, 2017 0 Comments

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words Fuga nesciunt excepturi voluptate molestiae, ullam. Obcaecati eveniet

Порта Буњаковец бр.19 1000 Скопје contact@demokrati.mk 071-852-208