Биографија

Родена 22.02.1972 година во Битола. Основно средно и вишо образование завршува во својот роден град. Од мали нозе се декларира како борец за човекови права во културно општествениот живот. Активист во минатото во повеќе здруженија за правата на пациентите. Член на друштво на поети и писатели на Република Македонија со свои објавени дела. Учесник на Балканска колонија за сликарство. Добитник на повеќе награди и признанија во областа на Македонски јазик и литература и сликарство. Студент на менаџмент отсек човечки ресурси. Стекнати вештини и сертификати во областа на стилизирање, куварство, поезија и експериментални вештини. Пристапува кон Демократи поради своите лични убедувања. Човечкиот живот за неа е центар околу се движи светот. Бидејќи не се согласува со полотиките на институциите на системот таа смета дека секој постои најдоброто за еден човечки живот. Активист во Демократи изнесува на виделина свои гледишта усогласени со партиските цели.

Верува во успех бидејќи промените се незапирлива сила.

Секоја духовна земска криза е адекватно време за растење во длабочини. Работи преку пишаниот збор и од говорница каде што повикува и апелира за национално будење.

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ