Здравствените работници на протести и блокади зашто плати се уште нема!

Продолжува уништувањето на здравството, а граѓаните се изложени на голема животна опасност, благодарение на неспособната и ненародна Влада
За жал повеќе од 20,000 илјади здравствените работници останаа без плати, благодарение на неспособната и ненародна Влада.
Што е уште пожалосно се принудени да протестираат, а граѓаните на кои им се потребни здравствени услуги се изложени на животна опасност!

На место неспособната и ненародна Влада да им ги зголеми и исплаќа на време платите, да креираат врвни услови за работа во јавните здравствени установи, каде треба да се лечат луѓе, а не стока, тие ги оставија здравствените работници без плати, ги претворија јавните здравствени установи во мртвачници и секој ден го уништуваат здравството и ги изложуваат граѓаните на животна опасност!

Трагично е што за време на последните избори Владата (како и секогаш), брутално ги лажеше здравствените работници, дека ќе им ги зголеми платите и ќе креира врвни услови за работа во јавните здравствени установи!

ДЕМОКРАТИ се згрозени од манипулациите на неспособната и ненародна Влада и уништувањето на здравството!

ДЕМОКРАТИ бараат неспособната и ненародна Влада ИТНО да си поднесе неотповиклива оставка!

Претходно Целосна поддршка за новинарите и медиумите кои работаат за доброто на Македонија!

Together to help the world better!

Contact Us

95 FF3, App Street Avenue NSW 96209, Canada
Mon – Fri: 8:00 am – 6:00 pm

EGovt Template - Mad UX © 2020. All Rights Reserved