Продолжува манипулацијата со сиромашните граѓани од страна на ненародната власт!

Према Државниот завод за статистика
просечната плата во март годинава изнесува 34.925 денари.

Народски кажано овој термин се користи од страна на ненародните власти да ги манипулираат и убедат сиромашните граѓани дека платите им се зголемуваат секој месец, стандардот исто така и живеат подобар живот!

Како ДЕМОКРАТИ повеќе пати сме пишувале за манипулациите на ненародните власти со сиромашните граѓани. Државниот завод за статистика објавува секој месец статистички податоци за перверзниот термин ,,просечна плата”!

ДЕМОКРАТИ најостро ја осудуваат ова манипулација од страна на ненародната власт со сиромашните граѓани и бараат да се објавуваат реални податоци за секој вработен колку му е нет платата, а не да ги манипулираат сиромашните граѓани со перверзниот термин ,,просечна плата”!

Претходно Една пословица вели: УНИШТИШТИ ГО ОБРАЗОВАНИЕТО, ЗА ДА ЈА УНИШТИШ ДРЖАВАТА!

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Адреса:

ул. Борис Траjковски 24 - 1/2, Скопје 1000

Сите права задржани © 2023 ДЕМОКРАТИ